Danish

Danish:

Novelle Titanic i antologien Lige nu

21 europæiske noveller om at rejse Forlag: Gyldendal >>

Bogen er også udgivet på engelsk med titlen Odyssey >>

 

21 historier skrevet af 21 forskellige forfattere og illustreret af 21 forskellige tegnere fra hele Europa. Historier får os til at forstå, at vi er forskellige, men også at vi ligner hinanden. Læs litt av Titanic her >>

 

"... en rørende oplevelsesrejse rundt i Europa." Læs Politikens anmeldelse>>

 

" ... tilbyder seriøs træning af empati-musklen, mens man rejser rundt i de europæiske fortællinger" Læs anmeldelsen i Kulturmagasinet Fine Spind >>

 

"Europa er en rodebutik ... " skriver Kim Fupz Aakeson i sit forord til bogen. Læs forordet og et udsnit av bogen >>

Supersommer ... eller hvad? (Bind 3)

Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen Forlag: Turbine forlag >>>

 

Kære dagbog, Jeg, Oda Andrea Stokkheim, har knust TO drengehjerter. Det tog kun et øjeblik. Jeg nåede næsten ikke at blinke, så var det gjort. Jeg mente det ikke, og det var ikke med vilje!!! Men det skete. Jeg er en HJERTEKNUSER … og det må være det værste, man kan være.

 

Oda Andrea Stokkheim er tilbage med sin tredje og lige så superhemmelige dagbog. Hun er nu næsten 13 år gammel, og efter sommerferien skal hun begynde i ungdomsskole, og så er man altså stor. Men Oda har aldrig haft en kæreste - hvordan gør man overhovedet? - og hvordan ved man, om man er forelsket eller bare rigtig godt kan lide nogen som ven? Oda kan for eksempel rigtig godt lide Alfi, men det kan alle de andre piger også, og pludselig vil de alle sammen spørge Alfi, om de skal være kærester.

Aldrig Kysset Det her er IKKE en klam kærlighedshistorie (Bind 2)

Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen Forlag: Turbine forlag >>>

 

"Aldrig kysset" har det hele. Den første kærlighed, knas i venindeforholdet, irriterende søskende og pinlige forældre. Alt sammen fortalt i et charmerende turbosprog, lige fra hjertet. Et must read for alle tweens (og deres forældre).

 

Vi er igen på besøg i det hyggelige kvarter omkring Krokkleiva, hvor Oda bor med sin bedste veninde, Helle, og hendes storebror, Stian, som Oda synes, er ret interessant. Men denne gang udvides universet med nye personer, som ikke alle er lige velkomne, set med Odas øjne. Faktisk er de ret irriterende. For har Stian virkelig fået en kæreste på sin egen alder? Og hvem er den dreng, der ser Oda i en meget pinlig situation ude i skoven? Og hvorfor skal Helle også lege med andre piger henne i skolen? Nej, det er slet ikke nemt at være Oda Andrea Stokkheim.

Hej, det er mig! Du må ikke forlade mig (Bind 1)

Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen Forlag: Turbine forlag >>>

 

Hvad har jeg dog gjort?!! Hvordan skete det her?

På mindre end en uge har jeg ødelagt ALT. Jeg har mistet min allerbedste veninde i verden. INGEN kan lide mig længere. Ikke i skolen, ikke hjemme, ingen steder!

 

I en super hemmelig dagbog (som er 110 % sand!) beretter 12-årige Oda om sit liv på vejen Krokkleiva. Her bor hun med sin lillesøster Erlend (eller Erle, som hun faktisk hedder), veninden Helle (verdens allerbedste veninde for evigt!!) og Helles storebror Stian (som bare er grim og nørdet!). Når Oda ikke er optaget af at være forelsket i en lækker forfatter, bruger hun tid på at spionere de nye, underlige naboer og ikke mindst på at drille Stian. Men så går en sneboldkamp grueligt galt, og derefter bliver Oda den mest ensomme pige i hele verden. Hvordan skal alt blive, som det var før?

Anmeldelse:

Hej, det er mig! Damián Arguimbau, Weekendavisen

" Dagbogen må gerne være pinlig, nærgående og irriterende, sympatiskabende og interessant, alt sammen på samme tid. Alt det lever Odas dagbog rigtig godt op til."

Les mer >>

Leseranmeldelse:

Aldrig kysset Signe Ørsted Pedersen, 11 år, bogblogger.dk

" Jeg synes, det er en rigtig god bog, og jeg læste i den hver gang jeg fik et ledigt øjeblik i min juleferie. Alle 323 sider var slugt på kun tre dage!!!" Les mer >>

Share:

 

 

< Webdesign: Kathrine Storm-Olsen og Nina E. Grøntvedt >