Swedish

Swedish:

Happy Ending, liksom? (bok 4)

Översättare: Karin Nyman

Det är första dagen i nya skolan. … Allt är liksom helt annorlunda här: lärarna, klasskamraterna och inte minst rasterna. Lyckligtvis hittar Oda en hemlig hörna på skolbiblioteket. Det är också där hon hittar VÄRLDENS BÄSTA BOK: Romeo och Julia av nån som heter Shakespeare. HUR kan man skriva så romantiskt om något så dramatiskt som KÄRLEK?

Supersommar, eller? (bok 3)

Översättare: Karin Nyman

Det är två veckor kvar till sommarlovet. Och Oda har aldrig haft en pojkvän! Hur BLIR man egentligen ihop? Och vad gör man när man väl ÄR ihop? Oda gillar Alfi, men det är hon inte ensam om – ALLA tjejer gillar ju Alfi. Plötsligt vill den ena efter den andra också fråga chans på honom. Det är kris! Om Alfi väl ska ha en flickvän ska det vara hon, Oda. Men vill hon egentligen vara ihop med någon?

Absolut okysst (bok 2)

Översättare: Karin Nyman

Oda och Helle är bästisar igen, men Oda tycker att något känns annorlunda. Dessutom tänker Oda mycket på Stian, att hon snart ska börja högstadiet och att hon då kommer vara absolut alldeles okysst! En dag flyttar en ny pojke in i grannhuset och alla bara älskar honom. Alla utom Oda.

Hej, det är jag! (bok 1)

Översättare: Karin Nyman

I en superhemlig dagbok (som är till 110 % sann) berättar 12-åriga Oda om sitt liv på Krokbacken. Där bor lillasyster Erla (som Oda kallar Erland när de bråkar), världens bästa vän Helle och tyvärr också Helles otroligt nördiga storebror Stian. När Oda inte förälskar sig i författare, spanar hon på mystiska grannar med Helle eller retas med töntiga Stian. Men så går ett snöbollskrig lite för långt och Oda blir ensammast i världen. Hur ska hon få allt att bli som förr igen?

Recension:

Hej, det er jag! Joakim Palmkvist, Sydsvenskan

 

”... Det ger bilden av att vi verkligen läser en ung flickas dagbok. Och gör allt lite hemligare, mer suggestivt. Nära. Boken känns äkta, skriven av en tolvåring. Den talar till många fler.” Les mer >>

Recension:

Supersommar, eller? Mötesplats = bibliotek

 

”… en bubblande livsbejakande bok om att känna att hela livet ligger för ens fötter. Fantastiska illustrationer och rolig formgivning förstärker den känslan!” Les mer >>

Recension:

Hej, det er jag! Dag Hedberg, Nerikes Allehanda

 

”Maskinskriven text varvas med handskrivna partier och hela tiden kommer författaren på nya sätt att skapa en "äkta" dagbokskänsla. Bara en sådan detalj att variera de handskrivna överskrifterna boken igenom skapar en speciell atmosfär. ... Nina E Grøntvedt har levandegjort elvaåriga Oda på ett förträffligt sätt.”

 

Annat stoff:

Intervju fra Bokhora.se, av Johanna Lindbäck

 

”Jeg plukker veldig ofte opp bøker fordi jeg synes TITTELEN er så himla bra. Så bra at jeg skulle ønske det var jeg som hadde funnet på den. Et eksempel er ungdomsromanen ”Var det det det var” av Linde Hagerup. Jeg ELSKER den tittelen! " Les mer >>

Recension:

Supersommar, eller? Elisabeth Eliasson Roos, BTJ

 

”Det här är verkligen en livad slukarbok, där kärlek och spänning mixas. ... en träffsäker berättelse som säkert, liksom de tidigare böckerna, kan bli en läsarsuccé även i Sverige.”

Share:

 

 

< Webdesign: Kathrine Storm-Olsen og Nina E. Grøntvedt >